Zelfportret met pijp, Vincent van Gogh, 1886, Olieverf op doek, 46 x 38 cm, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

 

Zelfportret met pijp, Vincent van Gogh, 1886, Olieverf op doek, 46 x 38 cm, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)


“Door op alle uren van den dag voortdurend het boerenleven te zien ben ik er zoo ingeraakt dat werkelijk ik aan niets anders haast ooit denk.”
Vincent van Gogh aan zijn broer Theo, Nuenen, 13 april 1885

Het Verhaal van Brabant opent vanaf 18 januari 2014 in Het Noord-brabants Museum.

 

Meer informatie:
www.hetnoordbrabantsmuseum.nl
www.vangoghbrabant.com

 

 

Van Gogh in Brabant

Op 18 januari 2014 opent Het Noordbrabants Museum na een grootscheepse renovatie zijn laatste en grootste zaal voor bezoekers. Van Vincent van Gogh (1853-1890), de grootste kunstenaar die Brabant heeft voortgebracht, zijn voor de gelegenheid negen schilderijen bijeengebracht, waaronder een vroeg Parijs zelfportret uit de collectie van het Van Gogh Museum.

De Van Gogh-presentatie is onderdeel van Het Verhaal van Brabant, dat voor het eerst zo uitvoerig de rijke kunst- en cultuur-geschiedenis van Brabant van de afgelopen zes eeuwen toont aan de hand van historische voorwerpen, kunstobjecten en audiovisuele presentaties.

Bureau Heidi Vandamme adviseert Van Gogh Brabant over de internationale persbenadering voor deze presentatie. Hiertoe worden onder meer in samenwerking met NBTC Holland Marketing enkele persreizen naar Den Bosch voorbereid. Daarbij wordt ook het erfgoed van Van Gogh in Brabant onder de aandacht gebracht.